poniedziałek, 16 marca 2015

Śniadanka i lunch boxy + szybki obiad

Dzisiaj jaglanka w dwóch wersjach :
1) na puszysto z jajkiem - Waniliowo-kawowa z nutridrinkiem o smaku wanili i kawą, + jabłko , banan , orzechy ziemne i żurawina suszona,



2) Budyń  z kaszy jaglanej z nutella z  tego przepisu  oraz z bananem , migdałami , nasionami słonecznika i suszoną żurawiną


W dzisiejszym lunch boxie znalazło się :
1) sałatka ( mix sałat ze szpinakiem , pomidorem , awokado ) z sosem czosnkowo-ziołowym + kanapka 
2) pierś z indyka curry z kaszą pęczak i grillowanymi warzywami 



 A jutro będę wcinała :
1) puszysty omlet ( przepis ) z nutellą z awokado i banana
+ plasterki banana
2) pierś z indyka z makaronem , brokułami na parze , a jutro dodam pomidora i mix sałat obecny obok ;)


























 I taki szybciutki obiad :
Pierś z indyka z kaszą gryczaną i warzywami z grilla
składniki :
- pierś z indyka ( 130 g )
-kasza gryczana + woda ( ja użyłam 40 g )
-mix warzyw - ja użyłam świeżej cukinii , pomidora i papryki
- przyprawy - zioła prowansalskie , papryka ostra i słodka , curry , sos sojowy , sól i pieprz

Pokrojoną pierś z indyka marynujemy ok 30 min w przyprawach .Kasze gotujemy jak na opakowaniu ( ale gotujemy bez plastikowego woreczka ) . Warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy na patelnie grillową , posypując ziołami prowansalskimi  .  Pierś smażymy na wodzie , na patelnie nalewamy wode , podgrzewamy i wrzucamy pierś po czym przykrywamy i smażymy ok 5-6 min do czasu aż mięso będzie gotowe . Wszystko wykładamy na talerz i jeeemy :) Szybkie i smaczne :)

 A w następnym wpisie postaram sie umieścić przepis na wilgotną babkę piaskową , która zawitała u mnie w niedziele :)
                            

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz