wtorek, 19 maja 2015

Dip z zielonego groszku

Dip który można użyć do surowych warzyw takich jak seler naciowy czy też ogórka .
składniki
- 100-150 g mrożonego / konserwowego zielonego groszku
- kawałek awokado
- ząbek czosnku
- 1/4 - 1/2 natki pietruszki
- łyżeczka soku z cytryny
- sól , pieprz

Jeżeli używamy mrożonego groszku to zagotowujemy wode w garnku i wrzucamy groszek , gotując ok . 3 minuty . Groszek odcedzamy i studzimy .
Jeżeli używamy konserwowego groszku to odcedzamy go i płuczemy wodą .
Groszek razem z pozostałymi składnikami umieszczamy w blenderze i miksujemy ( możemy dodawać składniki dostosowując do własnego smaku ).
Przekładamy do miseczki i wcinamy z warzywami :)











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz