wtorek, 7 kwietnia 2015

Pierś z indyka nadziewana suszonymi śliwkami

Kieszonka  z piersi indyka nadziewana suszonymi śliwkami . Możemy ją podać do obiadu z sałatką , ziemniakami lub innymi dodatkami . Równie pysznie smakuje na kanapkach zamiast wędliny .



składniki :
- ok 150g piersi z indyka
- 2 suszone śliwki
-  po łyżeczce : oliwy z oliwek , soku z cytryny , miodu
- suszony rozmaryn

Pierś nacinamy wzdłuż , faszerujemy śliwkami i zamykamy . Smarujemy zmieszaną oliwą z oliwek , sokiem z cytryny i miodu , posypujemy rozmarynem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego lub robimy z folii aluminiowej kieszonkę i umieszczamy w niej pierś   . Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min . Smacznego !


 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz