piątek, 27 lutego 2015

Śniadanie nr 9 i 10 oraz lunch box nr 8 + sałatka

Mus z kaszy jaglanej , jabłuszko duszone na patelni , pestki dyni , migdały i rodzynki :Kasze jaglaną przygotowujemy według tego przepisu : jak ugotować kasze jaglaną
,następnie blendujemy i dodajemy dodatki .
Mus pomarańczowy z kaszy jaglanej z winogronem , orzechami nerkowca , słonecznikiem i daktylami .
Kasze jaglaną gotujemy , dodajemy obranego i pokrojonego pomarańcza , blendujemy i przekładamy do miseczki razem dodatkami .
1)Pierś z indyka z kaszą pęczak i warzywami na patelni
-40 g kaszy pęczak 
-warzywa na patelnie 
-100  piersi z indyka 
Kasze gotujemy , warzywa dusimy na patelni , pierś z indyka gotujemy na parze .
2) kanapka 


Prosta sałatka z jajkiem :
składniki :
- jajko
- mix sałat
- pomidor
-papryka
-przyprawy - bazylia , oregano , czosnek , sól i pieprz + łyżka jogurtu naturalnego
Jajko gotujemy na twardo . Sałate myjemy i osuszamy , pomidora i papryke kroimy i mieszamy , polewamy jogurtem rozmieszanym z przyprawami  . Zimne jajko kroimy  i dodajemy do sałatki .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz