wtorek, 24 lutego 2015

Śniadanie #5 , #6 i #7

#5 Śniadanie :
Jaglanka ' wspomnienie wakacji ' z malinami , bananem , serkiem i bakaliami
- 40 g kaszy jaglanej + woda
-5 g siemienia lnianego + wrzątek
- dodatki - maliny , banan , serek bieluch , nasiona słonecznika , orzechy nerkowca i żurawina.
Kasze jaglaną gotujemy , dodajemy zalane siemie lniane . Jaglankę nakładamy do miseczki i dodajemy dodatki .















#6 Śniadanie
Naleśniki żytnie z nadzieniem bananowo-serowym i malinowym
Składniki na naleśniki :
-jajko
-30 g mąki żytniej razowej
- 5 g siemienia lnianego
-mleko i woda
Nadzienie :
-banan
-ser twarogowy
-maliny
-bakalie
Składniki na naleśniki mieszamy ( wode i mleko dodajemy na oka , do uzyskania konsystencji rzadszej niż śmietana ). Smażymy na patelni ceramicznej bez tłuszczu lub przetartej oliwą z oliwek .
Składniki  na naleśniki - banan i ser mieszamy razem , maliny rozgniatamy na papke i nakładamy do naleśników ;)





 #7 Śniadanie :
Czekoladowa jaglanka z bananem , serem i bakaliami :
- 40 g kaszy jaglanej + woda
-5 g siemienia lnianego + wrzątek
- nutridrink czekoladowy
- dodatki - , banan , serek twarogowy , jogurt  , nasiona słonecznika , orzechy nerkowca i żurawina.
Kasze jaglaną gotujemy , dodajemy zalane siemie lniane i nutridrink . Banana rozgniatamy , do serka dodajmy jogurt i mieszamy . Jaglankę nakładamy do miseczki i dodajemy dodatki .
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz