Ja już jestem po śniadanku , treningu i II śniadanku .
Na śniadanie miałam płatki gryczane na mleku z owocami , bakaliami i serkiem wiejskim :
-40 g płatków gryczanych
- 5 g siemienia lnianego ( zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5-10 min )
- 150 ml mleka + 250 ml wody
-50 g mrożonych truskawek ( rozmrażamy )
- 30 g banana
- 50 g serka wiejskiego lekkiego
- pestki dyni
-migdały
- suszone daktyle
Wodę z mlekiem gotujemy po czym dodajemy płatki i siemie , gotujemy 3-5 min ( możemy dodać miodu do smaku ) . Wlewamy do salaterki na wierzchu układamy truskawki , rozgniecionego banana , serek wiejski i bakalie .
II śniadanie - pieczone jabłko z ryżem i serkiem wiejskim :
- wydrążone jabłko
-30 g ryżu jaśminowego lub innego ale ten jest najlepszy do deserów
-50 ml mleka
-rodzynki
-serek wiejski lekki
-cynamon
-gałka muszkatołowa
Gotujemy ryż al 'dente , dolewamy mleka i dodajemy przyprawy . Do jabłka nakładamy część ryżu i rodzynki , zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (15-20 min ) . Przed wyjęciem jabłka gotujemy pozostałą część ryżu . Nakładamy na talerzyk i wykładamy upieczone jabłko .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz