Składniki :
-125 g mąki jaglanej (zmiksowana sucha kasza)
- 4 jaja
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2-3 łyżki miodu
- 4 jabłka
- cynamon
- 1 niepełna łyżeczka sody oczyszczonej
- 30g odżywki białkowej
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2-3 łyżki miodu
- 4 jabłka
- cynamon
- 1 niepełna łyżeczka sody oczyszczonej
- 30g odżywki białkowej
- 3 łyżki oleju kokosowego
Wykonanie :
Białka jaj oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Dodajemy żółtka, olej, odżywkę, mąkę, sodę i miód
Wszystko delikatnie łączymy
Nakładamy na tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia.
Następnie ścieramy jabłka, odsączamy sok i posypujemy równomiernie ciasto, obsypujemy obficie cynamonem.
Kruszonkę robimy z płatków owsianych zmieszanych z odżywką białkową i olejem kokosowym. Rozrzucamy na jabłkach.
Dodajemy żółtka, olej, odżywkę, mąkę, sodę i miód
Wszystko delikatnie łączymy
Nakładamy na tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia.
Następnie ścieramy jabłka, odsączamy sok i posypujemy równomiernie ciasto, obsypujemy obficie cynamonem.
Kruszonkę robimy z płatków owsianych zmieszanych z odżywką białkową i olejem kokosowym. Rozrzucamy na jabłkach.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz